Påsken och #kärlekensväg i sociala medier

Collage

Nu under påsken gör vi ett intressant experiment med att kombinera ett fysiskt evenemang med en satsning i sociala medier. Vi kommer att berätta påskens stora berättelse i bild, text och video i på Facebook, Instagram, Twitter och på Nyckelnbloggen. Satsningen är ett samarbete med Sibbo svenska församling som arrangerar ett fysiskt evenemanget Kärlekens väg, på långfredag 3.4 kl. 19 i Sibbo kyrklandskap.

Camilla Ekholm, kaplan i Sibbo som tillsammans med Putte Frisk idéat fram Kärlekens väg, skriver såhär om vandringen i församlingstidningen St. Sigfrids kungörelser.

Det är svårt att få orden att räcka till och vi människor tolkar och upplever med alla våra sinnen. Därför vill vi i år återberätta Kristi offergärning på korset med hjälp av Kärlekens väg. En vandring i Sibbo kyrklandskap där vi får följa med lärjungarna Petrus och Maria från Magdala och leva oss in i deras upplevelse av långfredagens händelser. Utgångspunkten och källan är naturligtvis bibeln men dialogen är omformad, tolkad och delvis nyskriven för vandringen.

Innehåller i virtuella evenemanget är långt det samma som i det fysiska eventet. Det som gör saken spännande är att det virtuella evenemanget, kör igång redan på Palmsöndagen och fortsätter fram till söndag efter påsk, medan berättelsen det fysiska evenemanget koncentrerar sig till långfredagen och tar slut i och med att Jesus är korsfäst. På Instagram, Facebook, Twitter och Nyckelnbloggen kan man alltså sedan fortsätta följa berättelsen; Vad tänkte Maria och Petrus efter att graven var tom? Hur reagerade de på uppdraget som Jesus gav dem efter att han hade uppstått?

Det blir spännande att se hur satsningen lyckas.

Dessa kanaler använder vi

Den virtuella #kärlekensväg vandringen kör vi alltså igång på Palmsöndagen, och avslutar den söndagen efter påsk. Materialet får gärna användas och delas, t.ex. via församlingens facebooksida. Vi berättar #kärlekensväg på:

Dessutom uppmuntrar vi till interaktion genom användning av taggen #minpåsk

Påskens berättelse är värd att delas, retweetas och bloggas om. Tagga dina inlägg och foton från påskfirandet med #minpåsk, och uppmuntra andra att göra det samma. Vi lyfter gärna bilder från påskfirande i hem och kyrkor på Facebooksidan Påsken. Allt från kaniner, chokladägg och påskägg till påskvandringar, aktläsningar, fottvagningar, mässor osv. Låt oss leva påsken också online i år.